Begeleid werken brengt gebruikers naar de arbeidsmarkt: Maarten

Maarten Marckelbach, sinds 2001 op Wiric, werkt als afwasser in het Sint-Trudo Ziekenhuis en in dagopvang in de Grootkeuken.

Met vijf halve dagen per week werkt Maarten volwaardig halftijds in de keuken van het Sint-Trudoziekenhuis. Hij is een vaste schakel in de afwas. “Het knaagt als ik mijn werk niet afkrijg”, zegt Maarten.

Op het personeelsfeest van het Sint-Trudoziekenhuis afgelopen voorjaar is Maarten in de bloemetjes gezet. Zijn twintigjarig jubileum ging niet ongemerkt voorbij. “Ik ben begonnen in de productiekeuken, daar maakte ik slaatjes voor de patiënten.
Daarna heb ik een tijdje transport gedaan, de personeelskantine in orde gehouden en nu help ik bij de afwas of waar nodig. Ik heb een beetje overal gezeten en ken heel veel mensen”, vertelt Maarten.

ALLES IN ORDE!

“Eigenlijk heeft hij geen begeleiding nodig”, vult werkbegeleidster Heidi aan. “Hij werkt gewoon mee zoals iedereen. Maarten weet dat hij bij mij terechtkan als er iets is en voor hij naar huis gaat, komt hij wel elke dag eens langs ‘Alles in orde?!’ – ‘Alles in orde!’, en soms slaat hij een babbelke, maar voor de rest werkt hij vooral met zijn collega’s, die zien hem meer dan ik. Voor ons is Maarten gewoon een van ons. We zijn dat zo gewend, hij heeft echt z’n eigen taken.”GELUKKIG

Bij het team van de afwas heerst een uitgelaten sfeer.
Maarten krijgt plaagstoten omdat hij in de schijnwerpers staat voor dit artikel. “Maar ik plaag altijd terug, hoor. Ik heb heel fijne collega’s, we kunnen goed babbelen. Waarover? Oei, oei… Over vanalles! Niks in het bijzonder”, lacht Maarten. “Ik zou het hier niet kunnen missen, ik ben gelukkig als ik kan komen werken.” Maar zijn dag is pas compleet als hij zijn wienermelange heeft gedronken. “Koffie met chocomelk, heerlijk! Dat hebben we niet op Wiric”, knipoogt hij. “Maar soms is het ook minder fijn. Als ik moet vertrekken terwijl het werk hier nog niet helemaal af is, dat steekt tegen. Ik wil mijn werk helemaal klaar hebben als ik vertrek. Meestal lukt dat wel.”

TEAMBUILDING

Niet alleen op de werkvloer, maar ook buiten de uren is Maarten een graag geziene gast. Heidi: “De nieuwjaarsreceptie, een verjaardagsfeest… En morgen gaan we op teambuilding. Eerst iets eten en dan afsluiten in de Brouwerij van Wilderen. Als er iets te doen is, komt Maarten altijd mee!”

 

 

 


Een antwoord op uw vraag

Ontdek hier welke dromen wij samen met u zullen waar maken.

Een uitgebreid netwerk van functies binnenin Wiric

 • Personeel
  Personeel
 • Studenten
  Studenten
 • Vrijwilliger
  Vrijwilliger
 • Ambassadeur
  Ambassadeur