Bokkenpootjes: de specialiteit van de bakkerij

Broden, koekjes, taarten… De bakkerij van Wiric heeft de handen vol. Maar 1 product is het neusje van hun zalm: “We kunnen de vraag naar bokkenpootjes amper bijhouden”, vertelt begeleidster Kenza. Kristof is haar rechterhand, Danny delegeert.  

De bakkerij in de ambachtelijke keuken van Wiric draait elke dag met meer dan tien mensen op volle toeren. Het bruist er van het leven. 

“Ik zorg voor de recepten en leg een basis waarop de gasten kunnen verderbouwen. Het is de bedoeling dat ze zo veel mogelijk zelf doen en ik zo weinig mogelijk ingrijp”, vertelt begeleidster Kenza. “Maar het moet wel lekker zijn, we leveren kwaliteit!” 

Met volle goesting

Kristof is zowat de sous-chef. “Hij zou de keuken op z’n eentje kunnen runnen.” De kwieke, leergierige dagverblijver pikt alles heel snel op. “Bokkenpootjes heb ik hier leren maken. Het beslag bereiden en kloppen, de crème spuiten, afbakken… Ik heb deze week ook helemaal alleen een mathildetaart gemaakt. Ik ben zeer zelfstandig, maar heel het team werkt ontzettend goed samen. We zijn een toffe groep!” 

 “Heel het team werkt ontzettend goed samen, we zijn een toffe groep” - Kristof


 “De sfeer zit goed, het is heel fijn en heel leuk om te doen. Ik krijg veel meer verantwoordelijkheid dan in mijn vorige instelling en dat vind ik heel plezant. Ik kom elke dag met volle goesting naar hier, echt waar. Dat is het enige wat telt”, zegt Kristof fier. 

 Het is fantastisch om te zien hoe de gasten zich ontwikkelen en groeien in het proces” - Kenza

Kwaliteitscontrole

Kenza bakt er wel op los, maar… “Je gaat het niet geloven: ik heb nog nooit een bokkenpootje in mijn mond gestoken. Die zoete boel… Nee, dank je, geef mij maar iets met mayonaise.”

En dus zorgt Danny - gelukkig maar - plichtsgetrouw voor de kwaliteitscontrole: “Ik ben een echte snoepkont. Vroeger nog veel meer, maar ik ben op regime. De bokkenpootjes zijn mijn favoriet, die chocolade maakt het af… Heerlijk! ”, zegt hij terwijl hij met veel smaak een koekje binnenspeelt.  

De chocolade van de bokkenpootjes maakt het af, heerlijk!” - Danny

Speculaas

Het moment de gloire van Danny is bij Sinterklaas. “We maken de echte Hasseltse speculaas, met kilo’s. Bollekes draaien van het deeg, die zoals lange, dikke worsten uitrollen, op een plaat leggen en in de oven steken. En dan bakken. Dat is mijn specialiteit. Na zo een dag ben ik moe, hoor. De rest van het jaar vind ik het vooral heel leuk om bij de groep te zijn, een babbelke te slaan en te delegeren. Soms iets te veel”, lacht hij. 

 “De gezelligheid hier heb ik tijdens corona twee jaar lang heel hard gemist, ik zou het niet nog eens kunnen. Wiric en de bakkerij voelen als thuis. Ik wil hier voor de rest van mijn leven blijven.” - Danny


Een antwoord op uw vraag

Ontdek hier welke dromen wij samen met u zullen waar maken.

Een uitgebreid netwerk van functies binnenin Wiric

 • Personeel
  Personeel
 • Studenten
  Studenten
 • Vrijwilliger
  Vrijwilliger
 • Ambassadeur
  Ambassadeur