Luc is een beetje familie geworden

“En daar komt Luc Desimpel over de finish! Wat een coureur, wat een prestatie!”, de aankondiging van de speaker kon de luide aanmoedigingen vanuit het publiek maar net overstemmen. Op het moment dat Luc over de finish reed, kwam zijn droom uit. Dankzij coach André Vanaeken deed hij voor het eerst als coureur mee in een echte  wielerwedstrijd. “Dat was heel fijn”, blikt Luc met fonkelende ogen terug.

Maar in 2020 liet André helaas het leven. Zijn zoon Jürgen nam de fakkel over. “Uit liefde voor mijn papa, en omdat ik het fijn vind Luc dat plezier te gunnen.
Ik had een heel goede band met mijn vader en hij deed heel mooi werk, dus ik vond het belangrijk om dat verder te zetten. Het is een investering in tijd, maar Luc is door de jaren heen een beetje familie geworden. En daarvoor doe je het.”
Luc: “Ik ben blij dat ik zo ene heb. Jürgen doet dat goed, zeker even goed als André.”
Jürgen: “Soms missen we hem wel.”
Luc: “Ja, maar dat is toch logisch!”
Jürgen: “Dan gaan we eens bij hem op bezoek, hé.”

DRIEWIELER

Sindsdien trekken Luc en Jürgen er elke week samen op uit met de fiets. “We hebben veel leuke tochten gemaakt.
Vroeger gingen we samen met nog een begeleider tot in Borgloon, maar dat lukt nu spijtig genoeg niet meer. De laatste tijd blijven we hier in de buurt.
Dan gaan we op het gemak een koffie drinken op de Veemarkt.”

Het kantelpunt was een zware val van Luc, met de koersfiets die hij samen met André had gekocht. “Nadien heeft Luc even zijn schrik moeten overwinnen.
Hij durft niet meer op twee wielen fietsen, vandaar de driewieler.”

VRIJHEID

Vandaag fietst Luc nog elke dag van de Korenbloem naar Wiric en terug, anderhalve kilometer enkel, door weer en wind. “Dat is even goed als met een tweewieler.
Het is nog altijd fietsen. Ik vind alles eraan fijn.” Fietsen betekent vrijheid voor Luc. “Ik kan overal naartoe: Wiric, de winkel, een koffie gaan drinken…”

TANDEM

Samen koesteren ze nog een grote droom. “Een tandem! We hebben dat een keer geprobeerd en dat smaakt naar meer. Ik heb al overwogen om daarin te investeren, maar we moeten eerst nog wat meer oefenen. Misschien zitten iets langere tochtjes er dan toch weer in”, vertelt Jürgen enthousiast. Luc: “Voor mij is dat allemaal goed, zolang we maar kunnen fietsen!”

Wil jij ook vrijwillig aan de slag gaan?

Stuur vrijwilligers@wiric.be een mailtje om samen te bekijken wat jij voor Wiric kan betekenen!

 


Een antwoord op uw vraag

Ontdek hier welke dromen wij samen met u zullen waar maken.

Een uitgebreid netwerk van functies binnenin Wiric

 • Personeel
  Personeel
 • Studenten
  Studenten
 • Vrijwilliger
  Vrijwilliger
 • Ambassadeur
  Ambassadeur