Sport geeft een goed gevoel

Vooooruit STVV, neem jij de puntjes mee, naar oooonze Trudostad… “Es-téé! Véé-véé!” Davy zingt uit volle borst mee met het clublied van de ploeg van zijn hart. Hij is door en door sportman. Begeleider Tom coacht hem (en de andere sportievelingen).

KANARIES OLÉ OLÉ

Maak kennis met Davy Morren: de grootste STVV-fan van Wiric en omstreken. “Mijn eerste match op Stayen was ergens op een mooie dag in de maand mei, heel lang geleden. Dat was samen met mijn ma toen zij nog leefde. En voordat mijn pa stierf, had ik één STVV-shirt, van hem gekregen. Nu ben ik helemaal STVV geworden. Ik ben lid van de fanclub en ga met mijn abonnement naar elke thuismatch kijken. Wolke Janssens is mijn favoriete speler, hij heeft mij zelfs eens zijn truitje gegeven”, zegt Davy fier.RIVALITEIT

In ’t Gilde, waar Davy woont, heeft Club Brugge ook een trouwe aanhanger. De supportersclans durven daar al eens clashen. “De liefde is niet altijd wederzijds, nee! Maar dat is gewoon een beetje plagen, hoor. Ik vind: als je in Sint-Truiden woont, moet je voor STVV zijn.”

En als klap op de vuurpijl is begeleider Tom… een Genkie! “Dat is tenminste een Limburgse club, daar kan ik nog mee leven”, zegt Davy serieus. “En ik ook, hoor”, knipoogt Tom terug. 

HOOLIGANISME

Hoewel z’n geel-blauwe hart al veel meer dan 10 jaar brandt van de passie, laat Davy zich niet verleiden tot hooliganisme. “Ik vind het erg als de tegenstander een fout maakt en de scheidsrechter onze spelers de schuld geeft, maar ik zal nooit ‘boe!’ roepen. Ik probeer de sfeer positief te houden en ervoor te zorgen dat alles in feeststemming blijft. Als STVV wint, voel ik mij helemaal opgehemeld. Als ze verliezen, durf ik wel eens vloeken.”

SPECIAL OLYMPICS

Zelf voetballen? Liever niet. Geef Davy maar een strakke speedo en een duikbril. Elke vrijdagnamiddag rukt de gevorderde groep zwemmers van Wiric onder leiding van Tom uit naar het zwembad. “Davy heeft een heel goede schoolslagtechniek: armen, benen, hoofd onder, alles erop en eraan. Zo trekt hij banen tegen de sterren op, gewoon fantastisch”, vertelt Tom, beter bekend als Tom Sport. “We hebben hier bij Wiric een uitgebreid aanbod sport en we stimuleren deelname. Als onze gasten twijfelen, moedigen we ze aan. Het doel is om iedereen zich goed in z’n vel te laten voelen, en sport draagt daaraan bij.”

Davy: “Dat lukt hoor, ik zit goed in m’n vel. Sport doet mij goed, vooral zwemmen, ik ben een waterrat. Winnen vind ik niet zo belangrijk, ik kan goed tegen mijn verlies.”

Waarop Tom het uitproest: “Haha, laat me niet lachen! Maar je staat wel graag op het podium, hé Davy?! Zeker op de Special Olympics. Hij zal altijd reclameren als hij denkt dat iets niet correct verlopen is.”
Een antwoord op uw vraag

Ontdek hier welke dromen wij samen met u zullen waar maken.

Een uitgebreid netwerk van functies binnenin Wiric

 • Personeel
  Personeel
 • Studenten
  Studenten
 • Vrijwilliger
  Vrijwilliger
 • Ambassadeur
  Ambassadeur