Sokken

Ontdek de droomsokken van Wiric!

Mooi he, die toffe sokken? Als je het ons vraagt, zijn dit sokken om van te dromen. Want dat is nu net wat we enkele van onze gebruikers – allemaal volwassenen met een verstandelijke beperking – onlangs vroegen: om hun dromen op leuke sokken te tekenen. Helemaal in lijn met het Wiric-motto: “De appel valt niet ver van de droom.” En de resultaten waren verrassend!

Beeldige dromen

Onze gebruikers dromen niet van een reis naar de maan of rond de wereld, van een prinsessenleven of het winnen van de lotto. Nee, ze dromen van kleine dingen. Dingen waar wij misschien wel te weinig bij stilstaan … Alledaagse zaken soms. Gewoon, fijne, hartverwarmende wensen voor zichzelf én anderen.

 Benieuwd waar onze creatieve ontwerpers hun inspiratie haalden? Ze vertellen het je graag zelf … 

 

Karolien

    

          

Ik teken elke dag in het creatief atelier. Meestal teken ik bloemetjes, mensengezichten en hartjes. Voor mijn sokken koos ik gezichten, omdat ik mensen en hun gezichten mooi vind. Ik dacht aan mijn vrienden van Wiric toen ik de gezichtjes voor de sokken tekende. Ik dacht aan Els en Marinda en Davinia en Tommy. Ze hebben allemaal een mooie glimlach, ik word blij als ik hun glimlach zie. Ik vind het fijn om leuke dingen te doen voor mensen in onze groep. Als ze jarig zijn, neem ik kaartjes mee. Als je iets aardigs doet voor mensen, krijg je vriendelijkheid terug. Ik houd trouwens ook van huisdieren en zorg daar graag voor. Ik heb een konijntje, dat heet Daisy.

Ik ga deze sokken zeker aan mijn zus Ingrid geven, omdat ze een lieve zus is. Tegen alle mensen die mijn sokken gaan dragen, wil ik zeggen: doe ze met plezier aan!

Jolien

Ik tekende de zon en hartjes. De zon omdat die mij blij maakt, want in de zon is het lekker warm. De hartjes koos ik omdat ik verliefd ben. Op Tommy! Tommy is ook verliefd op mij. Al heel lang: wel vijf jaar. Ik heb de sokken gemaakt voor Tommy en voor alle andere mensen die verliefd zijn. Er zijn veel koppeltjes in onze groep.

Ik teken graag en maak altijd een tekening als er iemand in de groep jarig is. Ik vind het dan ook heel fijn dat mensen de sokken gaan dragen die ik tekende. Maar mijn grootste hobby is dansen. Ik dans elke dag en zit bij twee dansverenigingen. Ik dans natuurlijk samen met Tommy, maar ook met andere mensen. Als ik deze sokken cadeau zou doen, dan zou ik ze geven aan Tommy, mama en oma. Er zijn veel mensen die ik graag zie.

 

          

 

 

Sofian

    

          

De sokken van Sofian, die twee dagen per week bij Wiric verblijft, geven een van zijn passies weer: balsporten. Tennis, voetbal, netbal, basketbal, …
het maakt  niet uit. Hij is er sowieso verzot op.

“Ik heb verschillende soorten ballen getekend omdat ik sport erg belangrijk vind. Ik hoop dus dat mijn sokken mensen overtuigen om meer te sporten en dan nog het liefst samen. Want samen sporten is nog veel beter dan alleen. En zelf droom ik er ook van om op een groot veld een van deze balsporten te spelen terwijl mijn fans aan de zijlijn voor me staan te supporteren. Dat lijkt me super!”

“Ik vond het heel leuk om zelf sokken te ontwerpen want ik teken heel graag. Ik koos trouwens bewust voor felle kleuren omdat ik dat gewoon zelf heel mooi vind. Ja, ik ben trots op het resultaat!”

Alessio

Alessio is een echte waterrat. Hij houdt van zwemmen en zou graag eens snorkelen tussen allerlei vissen in tal van kleurtjes en fraai koraal.  Dat is dus de droom die hij op zijn sokken tekende.

“Ik heb goed nagedacht over mijn ontwerp, zowel over de kleuren als de motieven. Aan de enkels tekende ik de schubben van de vissen, die ook verwijzen naar de golven van de zee. De sokken zijn roze, groen en blauw, kleuren die je in de natuur terugvindt en die mij aan de zomer doen denken. De neus van de sokken wou ik in een donkere kleur, want dat komt goed over. Elk detail is belangrijk!”

 “Mensen noemen mij ook wel de stylist. Ik geef graag complimenten aan mensen als ze iets moois aan hebben. Als ik écht mag dromen, zou ik zelfs graag hele outfits ontwerpen of misschien ook huizen inrichten. Of op een podium zingen, maar dat vond ik wat moeilijker om te tekenen. In elk geval hoop dat mijn sokken populair worden. Ik kijk er al naar uit om mensen ermee te zien rondlopen!”

 

          

 

Stephanie

 

          

Ook Stephanie ging voor een kleurrijk ontwerp. Ze tekende een mooie sterrenhemel en wel met een heel speciale reden …

“Ik tekende de sterretjes en wolkjes die je ’s nachts aan de hemel ziet, omdat die me doen denken aan mijn mama en oma. Die zijn allebei overleden. Toch wilde ik die sterren niet op een donkere achtergrond tekenen, want ik wilde geen droevige maar vrolijke kleuren zien. Die verwijzen naar de vele mooie dingen om voor te leven en naar uit te kijken. De sokken zijn voor mij een soort eerbetoon aan mijn mama en oma. Ik ben dus heel fier dat mijn ontwerp is uitgekozen!”

Luc

Nog zo een fervent tekenaar en knutselaar is Luc. En als hij niet creatief binnen bezig is, kijkt en luistert hij buiten graag naar de diertjes. Op zijn sokken zie je daarom allerlei vogels op een achtergrond van contrasterende kleuren.

“Ik ben een echte dierenliefhebber en ben heel geïnteresseerd in inheemse vogels. Het is mijn droom om meer groen in de stad te hebben. En ik wil ook dat er meer mensen naar de natuur trekken. Om ervan te genieten. Ik heb felle kleuren gebruikt in mijn ontwerp, maar dus wel enkel kleuren die je in de natuur terugvindt. Dat vond ik belangrijk. Ik bedacht ook een ruitjespatroon, want dat vind ik mooi op sokken.”

 

         

 

Onze sokken als relatiegeschenk? Topidee. 

Contacteer ons via info@wiric.be en we maken het voor je waar!

Je kan onze sokken bestellen via onze webshop: www.atelier-w.be

 


Een antwoord op uw vraag

Ontdek hier welke dromen wij samen met u zullen waar maken.

Een uitgebreid netwerk van functies binnenin Wiric

 • Personeel
  Personeel
 • Studenten
  Studenten
 • Vrijwilliger
  Vrijwilliger
 • Ambassadeur
  Ambassadeur