Opnieuw verkiezingsaffiches in Sint-Truiden

Opnieuw verkiezingsaffiches in Sint-Truiden

De verkiezingen zijn dan wel voorbij, maar in Sint-Truiden en omgeving zullen vanaf vandaag opnieuw verkiezingsaffiches te zien zijn. Het gaat om een bijzondere campagne, een initiatief van de nieuwe campus van Wiric in Velm. Daar worden 18 volwassenen met een verstandelijke beperking opgevangen.

Wiric vindt het belangrijk dat haar bewoners zoveel mogelijk deel uitmaken van de maatschappij. Charly en Josée zullen daarom verkiezingsaffiches gaan ophangen om de komst van Falmio, de nieuwe vestiging van Wiric in Sint-Truiden, bekend te maken bij de andere Truienaren.

Charly woonde altijd bij zijn papa, maar die is intussen in de 90 en daarom verhuisde Charly naar Falmio. Josée woont al 15 jaar in een vestiging van Wiric, maar vanaf nu dus ook in Falmio. Zij zullen de affiches ophangen.

Goed onthaald

"We zijn tot nu toe goed onthaald", zegt directeur Eric Hendrix van Wiric. Er is al een buurman die kersen wil plukken met de bewoners en er is een vraag van de buurt om samen een barbecue te organiseren en dat vinden we natuurlijk superfijn!"

Eerder zijn ook al afspraken gemaakt met rusthuis Triamant en kleuter- en basisschool 't Vlindertje om samen te werken. 

Deel deze pagina

Terug naar overzicht