Dagondersteuning

De organisatie van het dagcentrum zorgt ervoor dat een programma op maat gekozen kan worden. Interesses, mogelijkheden, tempo, activiteitenniveau en noden verschillen, en we proberen het aanbod zo dicht mogelijk te laten aansluiten bij de vraag of we zoeken naar een invulling op maat indien het bestaande aanbod niet voldoende antwoord biedt op de vraag, dit alles binnen de grenzen van de organisatorische en praktische mogelijkheden.

Inhoud programma

Wiric wil binnen het dagcentrum de gebruikers een zinvolle, evenwichtige en aangepaste daginvulling geven. Het aanbod aan activiteiten is divers: gebruikers zijn aan het werk, ze doen activiteiten, hebben hun bezigheid. Er is een duidelijke (actieve) daginvulling.
Sommige gebruikers benoemen het dagcentrum als ‘hun werk’. Ze willen resultaat zien van hun inspanningen, of het nu gaat om koekjes, inpakwerk, een volmaakt schilderij, afgemaaide grasperken of een dansproductie. Bij anderen is het productgerichte minder van toepassing en is gericht bezig zijn in onze werkateliers de meerwaarde.

Naast productgerichte activiteiten proberen we ook belevingsgerichte activiteiten in het programma in te bouwen: ervaringen opdoen, simpelweg genieten, de wereld via alle zintuigen beleven, bewegingen exploreren, … Naast deze dagelijks terugkerende activiteiten, wordt er ook aanbod gedaan aan uitstappen, zomerfestiviteiten, wandeltochten, fuiven, …

Deel deze pagina

Terug naar aanbod

Een uitgebreid netwerk van functies binnenin Wiric

 • Personeel
  Personeel
 • Studenten
  Studenten
 • Vrijwilliger
  Vrijwilliger
 • Ambassadeur
  Ambassadeur