Visie

In Wiric onderhouden gebruikers en medewerkers een grote, kleurrijke, gezonde droomboom. De kruin is opgebouwd met kleurrijke dromen en wensen, die we met gebundelde krachten nastreven. Hoewel sommige dromen misschien wat ambitieuzer klinken dan andere, zetten we alles in het werk om ze stuk voor stuk te realiseren.

Iedereen in Wiric draagt dagelijks zorg voor de droomboom.
Zo kan onze prachtige boom groeien en bloeien, en valt de appel niet ver van de droom.

De droom van een warme thuis

Onze gebruikers hebben in Wiric een thuis gevonden waar ze zichzelf kunnen zijn.
Voor de éne is dat een thuis om te wonen, voor de andere is dat het gevoel hebben thuis te komen.
Ze weten dat hun vragen en noden voor ons dag en nacht op de eerste plaats komen en dat we op elk moment rekening houden met wat ze (aan)kunnen. Ook onze medewerkers komen thuis in onze organisatie.
Dankzij open communicatielijnen en ‘vertrouwen’ en ‘respect’ als kernwaarden is hun enthousiasme niet te stuiten.

De droom van een zinvolle dagbesteding

De droom van sommige gebruikers om ‘echt te gaan werken’ maken we waar in ons dagcentrum.
Daar halen ze voldoening uit hun inspanningen, van een netjes gemaaid grasperk of afgewerkte verpakking, tot een indrukwekkende stapel wafels. Ook wensen om buiten de organisatie aan de slag te gaan, proberen we in te willigen. De boog hoeft niet voor iedereen gespannen te staan. Verschillende belevingsactiviteiten prikkelen de zintuigen van gebruikers en brengen hen nieuwe ervaringen bij. Samen dansen, sporten, muziek maken, snoezelen, creatief zijn of relaxen… Er is voor ieder wat wils.

De droom van talentontwikkeling

Talenten mogen schitteren in Wiric, meer nog: het is erg belangrijk! Gebruikers staan te popelen om te tonen wat ze in hun mars hebben. Wij zijn er om hen daarin aan te moedigen en ondersteunen. Valt een eerste poging in iets nieuws tegen? Dan gaan we er een volgende keer gewoon opnieuw tegenaan. Net zoals onze gebruikers, krijgen onze medewerkers alle kansen om zich te ontplooien. We leggen ons oor graag te luisteren voor verfrissende ideeën en aanbevelingen.

De droom van zorg op maat

De begeleider die altijd klaar staat, de verpleegster die helpt bij het wassen, de kinesitherapeut die de spieren en gewrichten soepel houdt, de poetshulp die alles kraaknet houdt, de vrijwilliger die mee op pad gaat,… Het zijn maar enkele voorbeelden van dromen die we dagelijks realiseren, op maat van onze gebruikers. Maar zonder zorg voor ons personeel, geen zorg voor onze gebruikers. Daarom hechten we veel belang aan het welbevinden en de coaching van elke medewerker.

De droom van een uitgebouwd netwerk

Door samen te leven met andere gebruikers, familie, vrienden en kennissen, werken gebruikers aan hun gedroomde netwerk. Wij ondersteunen waar nodig. Stap voor stap bouwen ze zo een eigen leven uit in de samenleving. In het brede netwerk van Wiric zijn ook partners in de zorg onmisbare schakels. Vrijwilligers, omringende zorginstellingen, de overheid, ambassadeurs,.. Allemaal helpen ze dromen van onze gebruikers realiseren. Omgekeerd draagt Wiric bij aan het waarmaken van hun ambities.

De droom van deskundige begeleiding

Terwijl onze gebruikers op een deskundige manier begeleid willen worden, zien onze medewerkers de dromen van onze gebruikers als een uitdaging. Planmatig en vanuit een pedagogisch kader bieden ze ondersteuning en durven ze ingrijpen waar nodig. De belangen van de gebruiker en respect voor privacy staan daarbij voorop. Via duidelijke feedback en teamoverleg weten onze medewerkers precies wat van hen verwacht wordt. Bovendien krijgen ze geregeld de mogelijkheid om zich bij te scholen.

De droom van ….

Nieuwe opportuniteiten kunnen onverwachts het pad kruisen van zowel gebruikers, medewerkers als de organisatie in haar geheel. Hoe groot of klein dromen ook zijn, samen gaan we ervoor.


Een antwoord op uw vraag

Ontdek hier welke dromen wij samen met u zullen waar maken.

Een uitgebreid netwerk van functies binnenin Wiric

 • Personeel
  Personeel
 • Vrijwilliger
  Vrijwilliger
 • Ambassadeur
  Ambassadeur
 • Studenten
  Studenten