Een goede bakker moet samenwerken en.... proeven!

 

Traditiegetrouw draait de Ambachtelijke Bakkerij richting feestdagen op volle toeren. Creatieve acties doen de bestellingen telkens binnenstromen. “Keer op keer tonen we wat voor een sterk team we zijn”, vertelt ervaringsdeskundige Davigna.

 

Alle hens aan dek! Eindejaar/valentijn/Pasen/einde schooljaar/vaderdag/moederdag/Sinterklaas (schrap wat niet past) is weer daar.

Davigna weet wat haar te wachten staat: “De verschillende lekkernijen zullen dit jaar weer een schot in de roos zijn. Het is hier tijdens feestperiodes altijd veel drukker dan normaal. Dat voel je echt. Maar ik vind dat wel tof, dan hebben we iets om naar te streven. En dan zijn we allemaal samen bezig, dat is heel fijn, dan weten we ook waarvoor we gewerkt hebben.”

Voor begeleidster Jill is Sinterklaas 2022 haar eerste keer: “Ik kijk ernaar uit om deel te nemen, mee te denken, alles te maken en te beleven. Hoe het in z’n werk gaat als de productie omhoog moet en er veel bestellingen komen… Spannend!” 

LEEUWEN

Jill huppelt pas sinds september rond in de bakkerij. Ze werd meteen voor de leeuwen gegooid. “De eerste week was hectisch. Mijn collega was op verlof dus ik stond er vanaf dag één alleen voor. Iedereen leren kennen, leren wie wat kan in welke fase, zelf de recepten onder de knie krijgen… Echt een uitdaging. Precies wat ik zocht, ja”, lacht ze.

Gelukkig kon ze teren op haar tien jaar ervaring in Wonewei. Het warme team van de Ambachtelijke Bakkerij sloot Jill snel in de armen. “De klik is er. Ze doet dat goed, hoor”, knikt Davigna geruststellend. “De bakkers hebben mij al veel tips gegeven”, zegt Jill. “Sommigen zijn echt heel zelfstandig. Ik kan altijd bij hen terecht, en zij natuurlijk ook bij mij.”

RESTJES

Dat Jill goed in het team past, is volgens Davigna even cruciaal als de laatste restjes van het deeg uit de pot schrapen en proeven. Zoals het een echte chef behoort.

Davigna: “We spelen in op mekaar, vullen mekaar aan en kunnen mekaar vertrouwen bij het bakken. We zijn een sterk team. Als je dat niet hebt, kun je hier ook niet functioneren als een goede bakker. Dat vind ik heel belangrijk, en Jill heeft dat.”

Jill: “Iedereen draagt zijn steentje bij in de verschillende fases van het productieproces en we werken het altijd samen af. De samenwerking verloopt hier zeer goed.”

Davigna: “En dat voel ik ook iedere dag, keer op keer, telkens opnieuw. Ik vind het super hoe we hier leren allemaal met elkaar om te gaan. Dat is hier het geval, maar ook in ’t Gilde, waar ik woon. Wiric is echt mijn thuis geworden en ik vind dat geweldig.”

 
 

Maak kennis met …

• Davigna Neven (41)

  • woont in ’t Gilde. 
  • Werkt in de ambachtelijke bakkerij.
  • Lekkerste koek: Amerikaanse koekjes
  • Specialiteit: Frangipannekes

• Jill Onkelinx (32)

  • werkt sinds september in de ambachtelijke bakkerij.
  • Was voordien tien jaar opvoedster in Wonewei.
  • Lekkerste koek: Bokkenpootjes
  • Specialiteit: Delegeren

 

WEET JE NIET WAT CADEAU TE DOEN?

En wil je niet opnieuw een boekenbon, een stropdas of zeep geven? Waarom niet eens de heerlijke producten van de Ambachtelijke Bakkerij proberen?
Bestellen kan via onze webshop: https://www.atelier-w.be

   

 


Een antwoord op uw vraag

Ontdek hier welke dromen wij samen met u zullen waar maken.

Een uitgebreid netwerk van functies binnenin Wiric

  • Personeel
    Personeel
  • Vrijwilliger
    Vrijwilliger
  • Ambassadeur
    Ambassadeur
  • Studenten
    Studenten