Luc geeft de fakkel door na 43 jaar trouwe dienst

 

Na maar liefst 43 jaar trouwe dienst gaat Luc begin 2024 met pensioen. Welverdiend, maar niet voordat hij al zijn kennis nog doorgegeven heeft aan de nieuwe generatie. Onder de vleugels van Luc leert Thibo de kneepjesvan het vak.

De manier waarop het groen is ingericht, de struiken en de meeste bomen die je hier ziet bloeien: allemaal het fantastische werk van Luc. Al sinds het ontstaan van Wiric zorgt hij voor het groene leven in onze thuis.

KOFFIEZETTEN

“Mijn eerste taak elke dag: koffiezetten voor de dames en heren van de Groendienst”, vertelt Luc. “Terwijl zij wakker worden, zet ik het materiaal voor de dag klaar. En dan gaan we aan de slag: gras afrijden, gras zaaien, kanten maaien, bomen snoeien, bomen planten, hout zagen… We onderhouden ook de machines. De Technische
Dienst en de Groendienst leunen sterk tegen elkaar aan. We doen alles wat bij groenonderhoud komt kijken.”

Thibo: “Hout zagen, dat is de specialiteit van Luc.”
Luc (knipoogt): “En zagen, hé Thibo?”
Thibo: “Nee, Luc werkt goed met mij samen.”
Luc: “Ja, dat vind ik ook. In het begin was het wennen, maar we komen goed overeen. Dat gaat prima.”

HIJ WAS EEN KAMERAAD

Luc heeft Thibo pas een klein jaar onder zijn hoede. Tot daarvoor was René zijn vaste compagnon op de Technische Dienst, maar een jaar geleden overleed hij onverwacht. “René was door de jaren heen echt een kameraad geworden. Zijn overlijden was een schok. Ik heb het moeilijk om dat te verwerken”, is Luc openhartig.

 

PRUIMENTAART

Maar bij de pakken blijven zitten, is niet aan Luc besteed. Elke woensdag leert hij nu Thibo en de andere gebruikers de kneepjes van het vak. “Thibo weet van wanten”, vertelt Luc. “Hij kan goed met de machines rijden en heeft oog voor detail bij het onderhoud ervan.
Hij heeft het meteen gezien als een machine niet goed gepoetst is.”

Thibo pikt in: “En hakselen, het gras afrijden en de kanten maaien, dat doe ik ook graag. Ik ben graag buiten. Dat heb ik allemaal van u geleerd, Luc, maar binnenkort moet ge met pensioen.”
Luc: “Ja, daar plaagt gij mij graag mee, hé? Dat ik naar het ouwpeekeshuis moet?”
Thibo: “Maar ik ga u wel missen hoor, Luc, kom ons maar bezoeken.”
Luc: “Ah ja, als de pruimen rijp zijn, bak ik pruimentaart. Zoals altijd. Natuurlijk zal ik die nog langsbrengen.”

GOED GEWEEST

Binnenkort heeft Luc zeeën van tijd. Hoe hij die gaat invullen? “Ik weet wat te doen: thuis heb ik ook een heel grote tuin”, lacht hij. “Maar daarnaast wordt het wel een beetje zoeken. Ik heb hier altijd graag gewerkt, samen met toffe collega’s, maar ik geloof wel dat de
tijd gekomen is, dat het goed is geweest.”

 

 


Een antwoord op uw vraag

Ontdek hier welke dromen wij samen met u zullen waar maken.

Een uitgebreid netwerk van functies binnenin Wiric

 • Personeel
  Personeel
 • Vrijwilliger
  Vrijwilliger
 • Ambassadeur
  Ambassadeur
 • Studenten
  Studenten