De onmisbare schakel van de grootkeuken

Als eerste aan het werk, als laatste weer weg. Chef-kok Gregory is elke dag de rots in de branding in de Grootkeuken. “Mijn specialiteit? Frieten en frikandellen.” Onlangs maakte Gregory, ook bewoner van De Wilg, zijn grote droom waar: een reis naar Slovenië. En klap op de vuurpijl: hij vond er de liefde.

De heerlijke geur van warme soep komt je tegemoet als je ’s ochtends binnenkomt bij Wiric. Elke dag om stipt 8u40 staat chef-kok Gregory paraat, een uur voor de rest. “Ik woon hier op het domein in De Wilg, dus ik moet niet van ver komen hé. En ik kan ook niet blijven liggen, ik kom liever helpen in de keuken”, vertelt hij.

Vandaag op het menu

Vandaag op het menu: bloemkoolsoep als voorgerecht, kalkoen met champignonroomsaus, patatten en spruitjes als hoofdgerecht en verse fruitsla als dessert. “Gelukkig worden de patatten geschild geleverd”, lacht Gregory. “Ik was ze, snij ze in grove stukken en daarna moeten ze in de oven. Straks mix ik ook nog de soep, en tussendoor proeven natuurlijk!”

Een onmisbare schakel

Gregory is een onmisbare schakel in het keukenteam. Hij kan er al zijn talenten ten volle benutten en haalt veel voldoening uit het werk. Als de borden voor het middageten afgeruimd zijn, zoekt Gregory graag even zijn kamer op. “Dan zet ik een cd op, of steek ik mijn USB in de boxen. Die gaan luid, ja. Jettie Pallettie is een van mijn lievelingsartiesten.”

Mooie herinneringen

Een blik rond de kamer verraadt dat hij ook van judo en moto’s houdt. “Ik ben intussen wel gestopt met judo, maar de medailles van mijn carrière houd ik bij. Die moto’s zijn cool hé. Wacht, ik heb nog meer foto’s.” Gregory haalt een doos boven. “Kijk: dit hier is een foto van mama, deze ben ik met mijn meter, en dit is het doodsprentje van mijn broer. Als ik die foto’s zie, denk ik vaak aan hen. Dat zijn altijd mooie herinneringen.”

Droom in vervulling

Onlangs maakte Gregory nog meer mooie herinneringen. Zijn grote droom, zoals opgenomen in zijn persoonlijke zorgplan, ging in vervulling: een grote reis maken. “Negen dagen naar Slovenië”, vertelt hij fier. JPS Tours verzorgde de organisatie van de reis in beperkte groep. “We hebben gezwommen, een grot bezocht, wandelingen gemaakt, mooi weer gehad en lekker gegeten. En ik heb er Vicky ontmoet. Het was fantastisch. We hebben er echt van genoten.”


Een antwoord op uw vraag

Ontdek hier welke dromen wij samen met u zullen waar maken.

Een uitgebreid netwerk van functies binnenin Wiric

 • Personeel
  Personeel
 • Vrijwilliger
  Vrijwilliger
 • Ambassadeur
  Ambassadeur
 • Studenten
  Studenten