Het eventteam van Wiric

“Oorspronkelijk zagen we het niet zitten om die kerstmarkt te organiseren” geeft Els toe. “Tot Annelies vroeg of ik het toch ééécht niet wou doen. Toen we eraan begonnen, merkten we plots dat we nog maar een week tijd hadden.” (lacht)
Annelies: “Er was geen weg terug. Die week hebben we elke dag laat gewerkt, het was pittig, maar absoluut de moeite waard. Amai, dat was fijn.”
Els: “De dag van de kerstmarkt goot het, en we dachten dat al onze inspanningen in het water zouden vallen, maar er daagde enorm veel volk op.

IEDEREEN Z’N STEENTJE

Dat succes was alleen mogelijk dankzij de goede samenwerking.
Els: “Iedereen had ideeën: maretakken, soep, tenten, vuurkorven, wafels, kaartjes…”
Annelies: “We dachten: dat is leuk, dat is leuk, en dat is leuk.”
Els: “Om het allemaal rond te krijgen, schakelde ik mijn mama Liliane in. Ze is hier vrijwilligster, ik weet dat ze graag helpt.”
Liliane: “Iedereen heeft z’n steentje bijgedragen. Ik heb wat met de mensen gebabbeld, in de soep geroerd, de chocomelk gemaakt en de glühwein voorgeproefd.”
Stephanie: “En ik heb me vooral beziggehouden met de kaartjes. Die moesten nog allemaal gemaakt worden. Dat was ook iedere dag tot ’s avonds laat. Maar vooral het uitleggen wat we hadden en het verkopen ging mij goed af. Ik wil het graag nog eens doen!”

DE OFFICIËLE GEBOORTE?

Luidt Stephanie hier de officiële geboorte van het eventteam in?
Els: “Wie weet, ik zie dat wel zitten, wat denk jij Annelies?”
Annelies: “Dat kan, we zullen nog wel zien...” (lacht)
Els: “De bewoners vonden het zo fijn. Het was mooi om te zien hoe fier ze waren op hun eigen creaties. Het bracht hen echt dichter bij elkaar.”
Stephanie: “Dat voelde ik ook.”
Annelies: “En al hun vrienden en familie waren nog eens hier, dat maakte het extra leuk.”

ZO ZOU HIJ HET GEWILD HEBBEN

Ook Liliane is gewonnen om vaker bij te springen: “Ik had nooit gedacht dat ik het contact met de mensen hier zo fijn zou vinden. De vriendschap die je krijgt, komt recht uit het hart. Vorig jaar is mijn man overleden... Nu moet ik weer meer buitenkomen. Het vrijwilligerswerk gaat daarbij helpen. Zo zou hij het ook gewild hebben.”

/


Een antwoord op uw vraag

Ontdek hier welke dromen wij samen met u zullen waar maken.

Een uitgebreid netwerk van functies binnenin Wiric

 • Personeel
  Personeel
 • Vrijwilliger
  Vrijwilliger
 • Ambassadeur
  Ambassadeur
 • Studenten
  Studenten