Sint-Anna zet Wiric op de kaart

In juni 2024 wordt de eerste steen van de nieuwe Buur&Berg-wijk gelegd, het fysieke resultaat van het Sint-Annaproject. Op Steenaertberg, de voormalige site van het Sint-Annaziekenhuis, slaan zorgvoorzieningen Wiric, het Sint-Trudo Ziekenhuis, Integro, Ferm en De Hummeltjes de handen in mekaar in een collectief woon- en zorgproject. Directeur Eric Hendrix licht de rol van Wiric toe.

2677m². Zo veel extra ruimte levert Buur&Berg - het Sint-Annaproject - op voor Wiric. Verhuizen naar daar: de Ambachtelijke Bakkerij, De Wisse, Semi en Arti-Sjok. Wiric bouwt er ook zestien nieuwe woongelegenheden en een nieuwe koffielounge. “Maar Buur&Berg draait om meer dan extra ruimte. Het is een verhaal van inclusie. Van wij die naar buiten treden”, zegt directeur Eric Hendrix.

Midden in het verhaal

Verbinding creëren tussen verschillende mensen, generaties en zorgzame initiatieven, luidt volgens de plannen het doel van het project. “Ik hoor het graag zeggen ‘mensen met een beperking horen thuis in onze maatschappij’. Iedereen steunt die gedachte, maar het concreet vastpakken is een ander verhaal. Als puntje bij paaltje komt, blijft het een ver-van-onsbedshow. Met Buur&Berg zitten we midden in het verhaal, in de buurtwerking, in het centrum. Daar gaan we op in het dagelijkse leven.”

Krachten bundelen

    

De samenwerking met andere zorgpartners levert nog meer kansen op, vertelt Eric. “Ze hebben gelijkaardige noden en uitdagingen. Als we samenwerken, kunnen we de krachten bundelen om de zorg nog kwalitatiever te maken.” Bovendien richt Wiric samen met het Sint-Trudo Ziekenhuis een Lokaal Dienstencentrum op, een ontmoetingsplek voor iedereen in de buurt. “Een prachtige gelegenheid om op sociaal ondernemerschap in te zetten. Onze mensen maken mooie dingen en dat mag gezien worden. We zullen er ook een brasserie uitbaten. Daarin komen alle voorgaande elementen samen.   


Je hoeft echt niet te wachten op de verhuis.
Spring gerust nu al eens binnen om van onze warme thuis (en keuken!) te proeven.
Diestersteenweg 59, Sint-Truiden.

Onze deuren staan open.

 

 


Een antwoord op uw vraag

Ontdek hier welke dromen wij samen met u zullen waar maken.

Een uitgebreid netwerk van functies binnenin Wiric

 • Personeel
  Personeel
 • Vrijwilliger
  Vrijwilliger
 • Ambassadeur
  Ambassadeur
 • Studenten
  Studenten